Calendar

Martie 2015
LunMarMierJocVinSamDum
 << <Nov 2017> >>
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Anunt

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

rss Sindicalizare

Afisarea articolelor postate in: 26/04/2015

26 Apr 2015 
      Consumul de fructe și legume proaspete stă la temelia sănătății. Dacă până de curând specialiștii în nutriție recomandau consumul zilnic a cinci porții de legume și fructe, recent, cercetătorii de la University College London (UCL) au ajuns la concluzia că numărul acestora ar trebui să fie, de fapt, dublu, potrivit The Telegraph
.
Studiul oamenilor de știință, desfășurat pe o perioadă de 12 ani, a arătat că persoanele care mâncă zilnic cel puțin șapte porții de vegetale prezintă un risc cu 42% mai mic de a muri prematur, în timp ce la cei care se limitează la trei-cinci porții, riscul scade până la 29%. 
Cu toate acestea, doar o treime din populație reușește să o urmeze. Se întâmplă acest lucru și din cauza greșelilor de depozitare a fructelor și legumelor, care accelerează procesul de alterare a acestora. Chiar dacă nu putem merge în fiecare zi la cumpărături pentru provizii proaspete, putem beneficia de calitățile fructelor și legumelor pentru o perioadă mai lungă de timp, respectând câteva reguli simple. Cum să păstrezi fructele proaspete mai mult timp        Citricele rezistă mai bine la rece într-o pungă de plastic perforată Lămâile și restul citricelor ținute la temperatura camerei pot fi stoarse mai bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să le uităm într-un bol pe masa din bucătărie. Le ținem în afara figiderului doar pe cele pe care le vom consuma în curând. Un experiment făcut de cei de la revista Cook’s Illustrated a relevat că lămâile păstrate la temperatura camerei au rezistat doar o săptămână până când au dat primele semne de uscare, în vreme ce fructele ținute la frigider într-o pungă de plastic perforată au rezistat aproape o lună. 



Admin · 110 vizualizari · Scrieti un comentariu